Tervetuloa Syväsen Kukkaan!

Syväsen Kukka
korkealuokkaista kukkapalvelua

Porthaninkatu 10, 00530 Helsinki
Puh. 09-72 63 200, 050-583 4278, email: floristi @ floristi.net
www.floristi.net
Kukkavälitys
Kukkasidonta
Vinkit & Linkit
Yhteystiedot
International


Aiheeseen liittyen:


Tee tilaus!
Lisää suosikkeihin!Morsiuskimppu

Morsiuskimppumalleja

Olemme koonneet tälle sivulle lyhyen opastuksen erilaisiin, yleisimpiin morsiuskimppumalleihin. Tässä tiiviissä esityksessä kimput on jaettu kahteen päätyyppiin: pyöreään ja laskeutuvaan.

Näistä päätyypeistä on olemassa lukuisia eri versioita ja uusia syntyy jatkuvasti. Erityisesti 90-luvulla morsiuskimppujen kehitys on ollut huimaa ja hätkähdyttävää. Kehitys jatkuu edelleen - kuten pitääkin - morsiuspukujen, hääkampausten ja tyylienkin muuttuessa.

Tutustu mieleisiisi malleihin tarkemmin klikkamalla niiden kuvia. Voit mielessäsi vaihtaa eri kukkalajikkeita ja värejä erilaisiin malleihin löytääksesi mieleisesi, persoonallisen, yhdistelmän. Muistathan, että lopulta vain mielikuvitus on rajoitteena.

Morsiuskimppua valittaessa kannattaa ottaa huomioon morsiuspuvun muoto ja sävy, kampaus, juhlapaikka koristeluineen sekä häiden mahdollinen teema.

On myös hyvä muistaa, että kukat elävät luonnon kierron mukaan eli kaikkia lajikkeita ei ole aina saatavilla. Morsiuskimpussa tyylit ja värit ovat tärkeämpiä kuin yksittäiset kukat. Kimpussa kannattaa kuitenkin huomioida morsiamen mahdollinen hiuskukka sekä sulhasen viehekukka, joka on usein jokin morsiuskimpun kukista. Samoin floristille kannattaa mainita, mikäli morsiuskimppu on tarkoitus kuivattaa, jotta kimppuun voitaisiin valita mahdollisimman kauniisti kuivuvia lajikkeita.

Morsiuskimppumallin ja värien valinta on luonnollisesti morsiamen vapaasti päätettävissä. Värivalinnassa saattavat kuitenkin avuksi olla seuraavat vinkit:

Vaalealle morsiamelle valkoisessa puvussa sopivat hyvin naiselliset, rauhalliset sävyt kuten kermanvaalea, vaaleanpunainen tai aprikoosi sekä myös syvät lilan sävyt. Kesähäihin sopii myös erinomaisesti kimppu vaaleansinisisen ja valkoisen eri sävyissä.

Tummalle morsiamelle sopivat puolestaan hyvin voimakkaat värisävyt, kuten oranssi, keltainen, punainen tai voimakas vihreä.

Pyöreä morsiuskimppu

Pyöreä morsiuskimppu on nimensä mukaisesti pyöreä tai pyöreähkö. Pyöreät kimput ovat tiiviistä koostaan huolimatta usein hyvin kukkarunsaita. Pyöreästä muodosta voidaan rakentaa monenlaisia versioita ilmavasta tiiviiseen, puolipallosta laakeaan lautasmalliseen jne.

Lue lisää...

 KLIKKAAMALLA kuvaa saat lisätietoja pyöreistä morsiuskimpuista.

Laskeutuva morsiuskimppu

Laskeutuvia morsiuskimppuja ovat erilaiset pisaranmalliset, vesiputousmalliset sekä kaareutuvat kimput ja muut kimput, joissa laskeutuvat osat ovat hallitsevia. Näistä erilaisia muunnelmia syntyy edelleen laskeutuvien osien pituutta vaihtelemalla.

Lue lisää...

KLIKKAAMALLA kuvaa saat lisätietoja pyöreistä laskeutuvista kimpuista.

Edelliset päätyypit jakautuvat edelleen useisiin erilaisiin malleihin ja näiden muunnelmiin. Seuraavassa taulukossa on lyhyesti esitelty näistä tunnetuimpia.

Pisaranmallinen morsiuskimppu

Tätä mallia voidaan pitää pyöreän morsiuskimpun laskeutuvana muunnelmana. Pisaranmallinen kimppu on ylhäältä leveämpi ja kapenee alaspäin. Muoto vaihtelee selkeästä pisarasta lähes kolmiomaiseen ja kimpun pituus muodostaa vielä uusia variaatioita. Pisaramalli on ollut viime vuosina melko suosittu.

Vesiputousmallinen morsiuskimppu

Vesiputousmallinen morsiuskimppu on yksi variaatio laskeutuvasta (riippuvasta) morsiuskimpusta. Vesiputousmallisessa kimpussa usein haetaan vesiputousefektiä kaareutuvilla, laskeutuvilla muodoilla, joita löytyy esimerkiksi pitkistä vihreistä heinistä ja koristevihreistä sekä hennosti taipuvista oksista. Varsinaiset morsiuskimppukukat myötäilevät laskeutuvia koristevihreitä.

Kaareutuva morsiuskimppu

Kaareutuva kimppu on perusmuodoltaan hevosenkengänmallinen, mutta erilaisia varitaatioita on runsaasti laskeutuvien osien pituuden ja muodon selkeyden mukaan. Kaareutuva kimppu on erityisen sopiva silloin, kun morsiuskimpun halutaan olevan siro ja kevyt.

Ovaali morsiuskimppu

Ovaali morsiuskimppu on eräänlainen pyöreän ja pisaramallisen kimpun risteytymä. Siinä kimpun ylä- ja alaosa ovat kutakuinkin saman levyisiä.

Biedermeier

Biedermeier on yksi pyöreän morsiuskimppumallin eritytyismuunnelma. Perinteinen Biedermeier on kupolin tai kiilan muotoinen ja siinä kukat muodostavat ns. keskuskukan ympärille selkeitä värirenkaita, joiden lukumäärä on tavallisesti seitsemän. Kimppu viimeistellään lehtimansetilla.

Käsivarsikimppu

Käsivarsikimppu on suunniteltu kannettavaksi käsivarrella ja se tehdään usein pitkävartisista kukista. Tyypillisiä käsivarsikimpun kukkia ovat mm. kallat, erilaiset liljat ja pitkävartiset ruusut. Käsivarsikimppu tehdään "omilla varsilla" eli siihen ei käytetä ns. morsiusvihkokahvaa. Käsivarsikimppu sopii hyvin, kun kimpulta halutaan pelkistettyä veistoksellisuutta.

Sydämenmallinen morsiuskimppu

Sydämenmallisessa kimpussa kukat lähtevät kaartumaan vastakkaisiin suuntiin ja laskeutuvat alas kohti yhteistä pistettä muodostaen sydäntä muistuttavan muodon. Kukkien muodostamaa väliä täyttämään käytetään usein joitain keveitä, taipuvia kukkia tai koristevihreitä.

Clamelie

Clamelie-kimppu muodostetaan kokoamalla esimerkiksi ruusun tai liljan lehdistä yksi suuri kukka. Mukana voidaan käyttää erilaisia koristevihreitä ja -lehtiä. Clamelien hinta on keskitasoa korkeampi johtuen sen vaatimasta käsityön määrästä.

Morsiusvaltikka

Morsiusvaltikka on viime vuosina tullut Euroopasta uutuudeksi morsiuskimppujen joukkoon, mutta on vielä Suomessa melko havinainen. Valtikan kimppu on yleensä pienehkö pallo ja valtikan varsi on koristeltu esimerkiksi kulta- ja nauhasomistein. Myös morsiusvaltikka vaatii tavallista enemmän käsityötä.

Morsiuskori

Morsiuskori voi olla morsiamella morsiuskimpun sijaan tai se voi olla morsiustytöillä. Morsiamen morsiuskorista voidaan tehdä lukuisia eri muunnelmia erilaisia morsiuskimppumalleja soveltaen eli kukat voivat mudostaa koriin pyöreähkön kimpun tai vaikkapa laskeutua pisaran-, vesiputouksen-, ovaalin tai pisaranmallisesti jne.

Etusivu | Kukkavälitys | Onnittelu | Tervehdys | Kiitos | Liikelahja | Surunvalittelu | Kukkasidonta | Vinkit & Linkit | Yhteystiedot | International