Tervetuloa Syväsen Kukkaan!

Syväsen Kukka
korkealuokkaista kukkapalvelua

Porthaninkatu 10, 00530 Helsinki
Puh. 09-72 63 200, 050-583 4278, email: floristi @ floristi.net
www.floristi.net
Kukkavälitys
Kukkasidonta
Vinkit & Linkit
Yhteystiedot
International


Aiheeseen liittyen:


Tee tilaus!
Lisää suosikkeihin!



Kysymyksiä ja vastauksia morsiussidonnasta


Olemme koonneet tälle sivulle vuosien varrella usein esitettyjä kysymyksiä morsiussidonnasta ja hääkoristeluista vastauksineen. Toivomme niistä olevan apua.

Kuinka kauan ennen häitä kukat tulisi tilata?

Morsiuskimppu ja hääkoristelut kannattaa tilata viimeistään kaksi viikkoa ennen häitä, jotta floristi ehtii tilaamaan kaikki toivomasi kukkalajikkeet.

Mistä löytäisin tietoa ja kuvia erilaisista morsiuskimppumalleista?

Olemme koonneet näille sivuillemme esimerkkejä erilaisista morsiuskimppumalleista. Paljon tietoa löytyy myös erilaisista häälehdistä sekä Googlettamalla erilaisia morsiuskimppumalleja.

Miten voisin tutustua eri kukkalajikkeisiin?

Olemme koonneet sivuillemme esimerkkejä leikkokukista. Kokoelma on vain pieni otos kukkatarjonnasta, mutta olemme pyrkineet keräämään siihen yleisimmin käytettyjä leikkokukkia. Niistä saattaa olla apua, kun mietit mitä kukkia haluaisit morsiuskimpussasi ja hääkoristeluissa käytettävän. Kaikkia näitä ei kukkakaupassa luonnollisesti ole joka päivä tarjolla, mutta niitä voidaan tarpeen vaatiessa tilata.

Onko talvella tarjolla samoja kukkia kuin kesällä?

Pääosin kyllä, koska tuontikukkia on nykyisin runsaasti tarjolla. Poikkeuksia toki löytyy, johtuen leikkokukkien tuotannossa esiintyvistä kausivaihteluista. Hieman vinkkiä leikkokukkien saatavuudesta löytyy täältä.

Sopiiko kalla morsiuskimppuun?

Kyllä sopii. Tänä päivänä morsiuskimpuissa voidaan käyttää mitä kukkia tahansa. Kalla onkin liljan ohella yksi tämän päivän yleisimmin käytettyjä kukkia morsiussidonnassa. Kysymys on enemmänkin siitä, miten kalla tai lilja sopii yhteen morsiuspuvun kanssa, sillä morsiuskimppu on osa morsiuspukua.

Mitä eri kukkien käyttötapoja häissä on?

Kukkien käyttötapoja hääkoristeluissa on lukemattomia. Olemme koonneet morsiussidontaa ja hääkoristeluja esittelevälle sivullemme tyypillisimpiä hääkukkien käyttökohteita. Kaikkia ei luonnollisestikaan ole tarkoituskaan käyttää, vaan näiden joukosta voidaan valita itseä eniten miellyttävät, persoonalliset, vaihtoehdot.

Kuinka vanha on morsiuskimppujen historia?

Morsiuskimppuja on Pohjoismaissa käytetty aina 1770-luvulta lähtien, mutta kukat ovat olleet merkittävä osa hääjuhlaa aina Antiikin ajoilta lähtien. Lisää morsiuskimppujen historiasta löytyy täältä.

Miten hiuskukat kiinnitetään?

Hiuskukkiin on asennettu ns. "hengetön rautalanka", joka on kampaajan helppo hiussoljilla kiinnittää kampaukseen. Kampaaja voi myös kiinnittää kukat irtonaisina. Kannattaa kysyä kampaajalta, miten hän mieluiten haluaa kukat kiinnittää.

Kestävätkö hiuksiin kiinnitetyt kukat koko päivän?

Kyllä kestävät, jos kukat on oikein valittu ja säilytetty. Kukkien valinta on hiuskukkien osalla erittäin tärkeää, sillä kukkien kestävyydessä on eroja. Herkästi kuihtuvia kukkia ei kannata valita, koska hiuskukat joutuvat kovalle rasitukselle. Kestävyyttä voidaan parantaa, kun hiuskukat kiinnitetään mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa.

Mikä on heittokimppu?

Usein morsiamelle tulee erillinen heittokimppu, jos hän aikoo säästää oman morsiuskimppunsa muistona. Heittokimppu on tällöin pienempi, joskin yleensä saman näköinen, kuin aito morsiuskimppu. Heittokimppu on tullut hääperinteisiin alkujaan anglosaksisista maista.

Mistä näkisin mitä kukkia on saatavana jossain tietyssä värissä?

Olemme koonneet sivuillemme esimerkkejä leikkokukista. Lajimäärän takia on mahdollista esitellä vain yleisimpiä leikkokukkalajikkeita ja näiden värisävyjä. Toivottavasti näistä kuitenkin on apua, kun haluat tietää mitä värejä eri lajikkeista on yleensä tarjolla.

Menemme valokuvaan ennen hääpäivää, miten saisin morsiuskimpun mukaan?

Kukat voi ottaa kuvausta varten päivää aikaisemmin, mutta tämän jälkeen ne tulee säilyttää huolella kostutettuina ja morsiuslaatikkoon pakattuna n + 5 asteisessa kylmiössä.

Haluaisin kuivattaa morsiuskimppuni, mutta miten se onnistuu?

Morsiuskimpun voi kuivattaa asettamalla se kuivaan paikkaan roikkumaan alaspäin. Parhaan tuloksen saa kuitenkin käyttämällä ns. "silica geeliä", joka on jauhemaista kuivatusainetta, johon kimppu upotetaan varovasti. Kuivatusaika kotioloissa on n. kuukausi. Kimppu tulee asettaa kuivatukseen välittömästi häiden jälkeen, viimeistään seuraavana päivänä.

Keillä kaikilla kuuluisi olla rintaviehe?

Rintaviehe viimeistelee niin miehen kuin naisenkin juhlapuvun, mutta käytännössä vieheitä on yleensä ainakin sulhasella, bestmanilla sekä morsiusparin vanhemmilla. Myös sulhaspoikien asun kruunaa rintaviehe. Naisella voi vaihtoehtoisesti olla esim. kukkakoriste päähineessä tai rannekukka.

Minkälainen on sulhasen rintaviehe?

Sulhasen rintavieheessä on perinteisesti jokin morsiuskimpun kukista tai vaihtoehtoisesti valkoinen neilikka. Etiketin mukaan valkoinen neilikka kuuluu erityisesti yhteen frakin kanssa. Smokin kanssa etiketti on vapaampi. Viehe voi koostua yhdestä kukasta tai siinä voi olla useampi kukka ja muutama vihreä lehti (ns. minikimppu). Rintaviehe asetetaan vasempaan rintapieleen, kauluskäänteen leveimpään kohtaan kasvusuunta ylöspäin.

Minkälaiset kukat morsiusneidoilla yleensä on?

Morsiusneidoille tehdään yleensä omat pienet kimput. Näiden malli on usein pyöreä ja tiivis, jotta ne kestäisivät huolettomampaakin käsittelyä mahdollisimman hyvin. Kimpun sijasta tai lisäksi voidaan morsiusneidoille tehdä myös kukkakori kannettavaksi tai pääseppeleet. Morsiuspojalla puolestaan on useimmiten rintaviehe.

Minkälaisia kukkakoristeita voisi asentaa morsiusautoon ja miten ne kiinnitetään?

Autoon voidaan tehdä asetelma sisään takaikkunalle, auton konepellille tai takaluukun päälle. Autoon voidaan myös kiinnittää nauharuusukkeita tai kukkaköynnöksiä.

Ovatko kirkkokoristeet käyttökelvottomia seremonian jälkeen?

Eivät toki. Ne voidaan, ja kannattaa, siirtää seremonian jälkeen kirkosta juhlapaikalle koristamaan juhlatilaisuutta.

Mitä käyttöä kukille olisi hääjuhlan jälkeen?

Kukka-asetelmat eivät mene hukkaan. Hääpari voi pitää niitä ilonaan vielä pitkään häiden jälkeenkin tai ne voidaan lahjoittaa esimerkiksi hääparin vanhemmille ja muille häävieraille muistoksi juhlasta. Ne voidaan myös antaa kiitoksena juhlajärjestelyissä auttaneille henkilöille tai lahjoittaa iloksi vaikkapa vanhainkotiin tms. Morsiuskimpun voi puolestaan kuivattaa itselleen muistoksi (kuivatuksen voi tehdä itse tai kuivatuksiin perehtyneissä liikkeissä, Syväsen Kukka EI kuivata morsiuskimppuja).

Saako teiltä myös asetelmiin tarvittavat astiat ja jalat?

Kyllä saa. Mahdollisuus vuokrata astioita tai jalkoja erilaisiin tarpeisiin asetelmien mukaan.

Miten kukat kuljetetaan hääpaikalle?

Morsiuskimpun kuljettamista varten tulee erityinen, kätevä morsiuskimppulaatikko. Toimitamme kuitenkin tarvittaessa kaikki kimput ja kukkakoristeet kirkkoon ja juhlapaikalle pääkaupunkiseudulla.

Onko olemassa jonkinlainen standardikimppu ja mitä sellainen maksaa ?

Erilaisia morsiuskimppumalleja on lukemattomia ja jokainen kimppu on yksilöllinen, joten standarkimpun nimeäminen olisi mahdotonta. Jokaisesta mallista voidaan tehdä eri kokoisia kimppuja erilaisilla kukilla ja hintaan vaikuttaa luonnollisesti se kuinka paljon ja minkälaisia kukkia käytetään.

Mistä morsiuskimpun hinta koostuu?

Morsiuskimpun hinnasta työ muodostaa olennaisen osan, sillä morsiuskimput vaativat lähes poikkeuksetta huomattavasti enemmän käsityötä ja aikaa. Käsityötä morsiuskimpuissa usein lisäävät ns. 'kukkien esivalmistelu', kuten langoittaminen ja teippaaminen, joita tavallisessa sidonnassa ei ole. Näillä varmistetaan morsiuskimpulle haluttu muoto ja kestävyys eli korkea laatu. Morsiussidonnasta ei siis - ainakaan meillä - veloiteta minkäänlaista 'morsiuslisää'.

Toisen puolen hinnasta määräävät käytetyt materiaalit eli kukat, koristevihreät, morsiusvihkokahva, -sienet, mahdolliset spriaalinauhat ja mansetit ym. koristeet sekä morsiusvihkolaatikko. Materiaalikustannuksista kukat muodostavat suurimman osan. Kukkien hinta (sekä saatavuus) myös vaihtelevat jonkin verran lajikkeista ja vuodenajasta riippuen. Morsiuskimpun koko vaikuttaa hintaan etupäässä kukkien kautta eli kukkien ja materiaalien runsaus näkyy luonnollisesti hinnassa.

Pitäisikö minulla olla valmiiksi kuva haluamastani kimpusta, kun menen kukkakauppaan?

Ei tarvitse. Kukkakaupassa sinulla on mahdollisuus tutustua eri kukkalajikkeisiin ja morsiuskimppumalleihin ja kuviin sekä luonnollisesti keskustella floristin kanssa. Tietysti siitä on apua, jos sinulla on valmiiksi vaikkapa lehdestä leikattu kuva haluamastasi kimppumallista. Myös näillä sivuillamme on esitelty erilaisia morsiuskimppumalleja.

Pitääkö kukkien tilaamista varten erikseen varata aika?

Olet koska tahansa tervetullut liikkeeseemme keskustelemaan morsiussidonnasta ja hääkoristeluista. Vastaamme myös mielellämme sähköpostitse vastaanottamiimme kyselyihin. Parhaiten sopivan ajan saat tietenkin varaamalla ajan etukäteen, jolloin voimme varmistaa parhaimman palvelun juuri sinulle.


Jos sinulla jäi vielä jokin kysymys painamaan mieltäsi, niin lähetä meille sähköpostia tai tule käymään liikkeessämme.

Etusivu | Kukkavälitys | Onnittelu | Tervehdys | Kiitos | Liikelahja | Surunvalittelu | Kukkasidonta | Vinkit & Linkit | Yhteystiedot | International